Posjeta studenta Mašinskog fakulteta preduzeću AD Održavanje željezničkih voznih sredstava




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti III godine studijskog programa Mašinstvo, u okviru nastave iz predmeta Održavanje, su u četvrtak 23.11.2023. godine posjetili preduzeće AD Održavanje željezničkih voznih sredstava u Podgorici.

To je bila izvanredna prilika za realizaciju praktične nastave, kroz koju su se studenti, zahvaljujući iskusnim inženjerima u ovom preduzeću, upoznali sa metodama održavanja željezničkih vučnih vozila. Studenti i predmetni nastavnik prof. dr Jelena Sakovic Jovanovic, su bili u prilici razgovarati sa izvršnom direktoricom g-djom Draganom Lukšić, dipl. maš. ing., g-dinom Goranom Đurkovićem, direktorom sektora održavanja i njihovim timom, kako o značaju procesa održavanja tako i o izazovima u ovoj oblasti.   

Studenti i predmetni nastavnik su najprije posjetili Kolsku radionicu Podgorica, gdje su ih dočekali šef Slaven Djurišić, dipl. maš ing i inženjeri mašinstva Maksim Lambulić, Zdravko Budrak i Velizar Rašović.

Nakon toga su obišli i Depo Podgorica gdje su imali priliku, da na temu održavanja željezničkih voznih sredstava, razgovaraju sa šefom Veskom Klikovcem, dipl maš. ing i diplomiranim inženjerima mašinstva Milanom Fatićem i Nikolom Mrdakom. 

Ovo je ujedno bila i izvanredna prilika da se razgovara na temu jačanja udruženja alumnista Mašinskog fakulteta ali i da se inicira potpisivanje memoranduma o saradnji između Mašinskog fakulteta i AD Održavanje željezničkih voznih sredstava u cilju produbljivanja dalje saradnje. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.