Mašinski fakultet učestvovao na regionalnom forumu o elektromobilnosti EV-WEEK 2024




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Sarajevu je 26-27.02. održan regionalni događaj o elektromobilnosti EV-WEEK 2024. EV WEEK je forum i platforma za okupljanje vodećih stručnjaka iz oblasti elektromobilnosti, te predstavnika institucija iz BiH, regiona i EU. Ovaj događaj je bio organizovan iz dva dijela: konferencije, na kojoj je bilo 10 panela, te sajma izlagača na kom su predstavljeni najnoviji modeli električnih vozila, autobusa, te punjača, softverskih aplikacija i komponenti za električna vozila.

Organizatori događaja su Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kompanija Mervik Sarajevo i Sarajevo Energy Forum- SEF.

Dekan Mašinskog fakulteta Prof. dr Radoje Vujadinović je kao panelista učestvovao na panel diskusiji „Aktuelna pozicija i zakonodavni okvir BiH i zemalja regije u procesu elektromobilnosti: Planovi, vizije za budućnost“. Tom prilikom profesor Vujadinović je upoznao učesnike sa brojnim aktivnostima koje Mašinski fakultet realizuje kroz E-mobility laboratoriju, te ERASMUS+ projektima na temu elektromobilnosti, kao i događajima koje fakultet organizuje u saradnji sa Crnogorskom Akademijom Nauka i Umjetnosti i Akademijom Inženjerskih Nauka Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.