Drugi pišu o nama: Student iz  Kraljeva o iskustvu na Mašinskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Želim da podelim svoje iskustvo tokom mog boravka na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Podgorici kao deo studentske razmene. Moje ime je Bogdan Filipović i studiram na Mašinskom fakultetu u Kraljevu. Tokom poslednjeg semestra, dobio sam priliku da učestvujem u razmeni studenata i izabrao sam da svoje akademske sposobnosti usavršavam na vašem prestižnom fakultetu.

Prvi utisci su bili izuzetno pozitivni. Osoblje fakulteta me je srdačno dočekalo i pružilo mi neophodnu podršku i informacije kako bih se što bolje uklopio. Upoznao sam se sa svojim mentorima i kolegama studentima, i odmah sam osetio da sam deo dinamične i inspirativne akademske zajednice.

Takođe, učestvovao sam na Mašinijadi. Za mene šah nije bio nepoznanica, jer sam već ranije imao priliku da se takmičim u ovoj igri, još od osnovnih školskih dana. Međutim, ovo je bila prva prilika da se takmičim na ovako visokom nivou i da predstavljam svoj fakultet. Naš tim, sastavljen od tri člana, uložio je mnogo truda i vremena u pripremu za takmičenje. Taktike su se usklađivale, a mi smo zajedno vežbali kako bismo bili u što boljoj formi za susrete sa protivnicima i tako osvojili drugo mesto.

Jedna od najznačajnijih stvari koje sam naučio tokom svog boravka na Mašinskom fakultetu u Podgorici je interdisciplinarni pristup učenju i istraživanju. Imajući priliku da radim na projektima sa studentima iz različitih oblasti, shvatio sam koliko je važno imati širok spektar znanja i veština u današnjem svetu.

Jedan od najlepših delova mog boravka bio je upoznavanje različitih ljudi i kultura. Pošto se naše dve susedne zemlje ne razlikuju puno po kulturi, upoznao sam dosta prijatelja iz različitih delova zemlje i to mi je omogućilo da shvatim koliko je svet raznolik i interesantan, gde sam imao još jedno iskustvo, a to je da upotrebim svoje veštine engleskog jezika.

Posebno bih istakao izlet u Budvi i Kotoru koji je organizovao univerzitet. Obišli smo prelepe pejzaže i upoznali se sa bogatom istorijom i kulturom ovog predivnog regiona. To iskustvo će mi zauvek ostati u lepom sećanju.

Sve u svemu, boravak u Podgorici na Univerzitetu Crne Gore bio je nezaboravan. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pružili podršku i omogućili mi da osetim lepotu različitosti.

Bogdan Filipović 

Mašinski fakultet u Kraljevu, Srbija



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.