Takmičenje u okviru Svjetske olimpijade u robotici 17. maja
Takmičenje u okviru Svjetske olimpijade u robotici 17. maja

Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Edutus univerzitetom iz Mađarske i Edutus Crna Gora d.o.o. organizuju peto državno takmičenje u okviru Svjetske olimpijade u robotici (WRO – World Robot Olimpiad). Takmičenje će se održati u petak 17. maja 2024. godine u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru,  Podgorici. Svečano otvaranje takmičenja počinje u 8.40 sati, a takmičenje traje do 16.30.

Događaj je otvoren za medije i javnost. Javnost ima pristup samo tribinama, a mediji sali u kojoj se održava takmičenje i svim ostalim prostorijama koje se koriste na dan takmičenja.

Interesovanje škola i učenika za WRO državno takmičenje značajno raste, pa je ove godine učešće uzelo 55 ekipa (60% više u odnosu na prethodnu sezonu) raspoređenih u četiri starosne grupe: početnoj, elementarnoj, juniorskoj i seniorskoj. Učešćem na državnom takmičenju timovi stiču pravo da se kvalifikuju za WRO međunarodne događaje koji se održavaju u Mađarskoj (avgust), Italiji (septembar) i Turskoj (novembar).

Više informacija možete naći na narednom linku  https://wrocrnagora.me/.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.