Za kvalifikaciju na rang listu upisanih na Mašinskom fakultetu neophodno minimum 40 odsto poena na ispitu




Polaganje prijemnih ispita za upis na budžetske master studije realizovaće se na Mašinskom fakultetu UCG 5. i 6. oktobra i trajaće 70 minuta, najavio je prodekan za nastavu prof. dr Uroš Karadžić.

Image"Prijemni ispiti na studijskim programima Drumski saobraćaj, Mehatronika i Energetska Efikasnost biće organizivani u ponedeljak, u sali A211 u 10h, dok će se na studijskim programima Mašinstvo i Kvalitet i standardizacija prijemni ispiti organizovati u utorak, u sali A211 u 11h", kazao je prodekan za nastavu.

Prijemni ispiti će, saopštava on, sadržati 10 zadataka/pitanja, od kojih su najmanje tri sa ponuđenim odgovorima.

"Studenti moraju znati da će zadaci/pitanja biti iz predmeta koji su bitni za oblast iz koje se realizuje prijemni ispit", kazao je Karadžić i dodao da izborna komisija vrši izbor predmeta iz kojih su formulisana pitanja i zadaci za prijemni ispit.

Karadžić je objasnio da predmetni nastavnici, na pisani zahtjev ispitne komisije, formulišu zadatak/pitanje i dostavljaju ga komisiji u definisanom roku.

"Kandidati na prijemnom ispitu, sprovedenom i bodovanom od strane ispitne komisije, od maksimalnih 50 poena, moraju da osvoje minimum 40 odsto, odnosno 20 poena da bi se kvalifikovali za rang listu upisanih", saopštio je prodekan i dodao da ocjene sa prijemnog ispita potpisuju svi članovi ispitne komisije.

"Uz zadatak/pitanje dostavljaju i rješenje istog. Prilikom formulisanja zadatka/pitanja, predmetni nastavnici vode računa da studenti za rješavanje jednog zadatka/pitanja imaju na raspolaganju 7-8 min", rekao je on i pojasnio da Ispitna komisija, nakon objedinjavanja svih zadataka/pitanja, formira bodovnu listu dodjeljujući svakom zadatku/pitanju određeni broj poena.

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/2020/10/03/za-kvalifikaciju-na-rang-listu-upisanih-na-masinskom-fakultetu-neophodno-minimum-40-odsto-poena-na-ispitu/

https://www.portalanalitika.me/clanak/kvalifikacija-za-upis-na-masinski-fakultet-zavise-od-broja-poena

https://www.antenam.net/drustvo/173389-prijemni-ispiti-za-master-studije-u-ponedjeljak-i-utorak

https://makanje.me/clanak/3603?fbclid=IwAR1jf9V0RWYuNLA0HLKly4bcffc17oWBRbXNGZQIEaQBsvsHluqts0DwM3c

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.