Održana prezentacija Fonda za inovacije Crne Gore na Mašinskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Fonda za inovacije Crne Gore su 6. aprila 2022. godine održali prezentaciju na Mašinskom fakultetu i predstavili zaposlenima mogućnosti učešća na konkursima koje Fond raspisuje.

Dekan, prof. dr Radoje Vujadinović i prodekan za naučnoistraživački rad prof. dr Uroš Karadžić su upoznali prisutne sa resursima kojima raspolaže Mašinski fakultet i predstavili mogućnosti za dalju saradnju.

Izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore, dr Bojana Femić-Radosavović prikazala je mogućnosti za aplikaciju za Program inovacionih vaučera, koji su namijenjeni su mikro, malim i srednjim preduzećima da kroz saradnju sa naučnoistraživačkom zajednicom razvijaju nove proizvode, usluge ili procese u cilju unapređenja njihove konkurentnosti na tržištu.

Cilj ovog poziva je da se privrednim društvima omogući pružanje stručne podrške od strane naučnoistraživačkih ustanova u vidu ugovorenih usluga za potrebe testiranja, ispitivanja, validacije, razvoja novih ili unapređenja postojećih proizvoda, kao i korišćenja ekspertskih tehničkih znanja za potrebe razvoja raznih inovativnih procesa.

Javni poziv otvoren je sve do utroška raspoloživih sredstava u ukupnom iznosu od 100.000 eura. 

Jednim inovacionim vaučerom može se pokriti najviše 80% ukupnih troškova usluge koju pruža naučnoistraživačka ustanova, odnosno maksimalno 8.000 eura.

Vaučeri se dodjeljuju po redoslijedu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Više informacija o ovom javnom pozivu možete naći OVDJE

Prijave se podnose putem portala Fonda za inovacije nakon registracije i to na sljedećem linku: www.programifonda.me

Prezentacija sa predavanja je dostupna u prilogu objave.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.