Prof. dr Leonidas Ntziachristos održao predavanje na Mašinskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Centra za motore i vozila Mašinskog fakulteta dana 18.06.2018. godine, sa početkom u 12.00h, u Sali 224 Mašinskog fakulteta, Prof. dr  Leonidas Ntziachristos je održao predavanje pod nazivom

Automotive Emissions Control:

Challenges from real world performance requirements

The future of automotive technology beyond ‘Dieselgate’

 

Prof. dr Leonidas Ntziachristos je vanredni profesor Mašinskog fakulteta Aristotelovog Univerziteta u Solunu i honorarni profesor na Departmanu za fiziku Tampere Tehnološkog Univertiteta. Doktorirao je na Univerzitetu Aristotel i završio postdoktorsko istraživanje na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji. Autor je softvera COPERT, koji je razvijen za potrebe Evropske agencije za životnu sredinu (EEA) i Zajedničkog istraživačkog centra (JRC) Evropske Unije. Kopredsjedavajući je stručnog panela za transport u UNECE-ovoj Operativnoj grupi za Inventare emisija i Projekcije emisija i član je upravnog odbora Evropske Istraživačke Grupe o Mobilnim izvorima emisija.

Prof. dr Leonidas Ntziachristos je objavio preko 110 radova u časopisima sa SCI liste, a njegovi radovi su citirani preko 6.000 puta sa indeksom citiranosti od 44, na osnovu Google Scholar (https://scholar.google.com/citations?user=Cbv-4aEAAAAJ&hl=en&oi=ao).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.