Mašinski fakultet UCG jedan od organizatora međunarodne konferencije Thermacomp 2020. u Budvi




Mašinski fakultet UCG jedan od organizatora međunarodne konferencije Thermacomp 2020. u Budvi

Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore biće domaćin međunarodne Thermacomp konferencije u Budvi, 2020. godine.

Dekan Mašinkog fakulteta prof. dr Igor Vušanović navodi da je čast koja se ukazala Mašinskom fakultetu UCG, nakon održanih konferencija u Napulju (2009), Bledu (2014) i Atlanti (2016), rezultat rada predstavnika Mašinskog fakulteta koji je zavrijedio pažnju organizatora ove konferencije.

"KakImageo samo ime konferencije kaže THERMACOMP je konferencija koja se bavi razvojem kompjuterskih metoda koje su vezane za termičke probleme, a oni su svuda oko nas, od procesne idustrije do energetike, zgradarstva, inženjersta u zaštiti životne okoline i svim ostalim segmentima gdje se toplota koristi kao finalna energija. Lista tema je pozamašna i data je na sajtu konferencije pod topics (http://www.thermacomp.com) i vjerujemo da je dosta široka da zainteresuje i druge ljude iz naše akademske zajednice, a ne samo one koji se bave sa oblašću mašinstva", kazao je Vušanović.

Dekan Mašinkog fakulteta prof. dr Igor Vušanović je pozvao sve zainteresovane kolege da se prijave za učešće u radu konferencije.

"Nama kao fakultetu, dodaje on, to će biti fantastična prilika da promovišemo sve ono šta radimo i šta ćemo raditi u budućem periodu. Takođe, to će biti jedinstvena prilika za mlade istraživače da se predstave na međunarodnoj sceni, steknu iskustva i poznanstva koja će siguran sam im biti od pomoći u daljem akademskom razvoju njihovih karijera", istakao je Vušanović.

Mašinski fakultet će se naći u ulozi jednog od organizatora međunarodne konferencije, sa posebnim ciljem da goste upozna sa mogućnostima i potencijalima koje fakultet nesumnjivo posjeduje.

"Sigurni smo da će donijeti prije svega dobru atmosferu, druženje, razmjenu mišljenja i na kraju kontakata između istraživača koji će na kraju rezultirati projektima, radovima, razmjenama studenata i profesora, što znači i daljem ukupnom napretku i Mašinskog fakulteta i Univerziteta Crne Gore na referentnim akademskim listama", zaključuje Vušanović.

 

https://volimpodgoricu.me/2019/09/18/masinski-fakultet-ucg-jedan-od-organizatora-medjunarodne-konferencije-thermacomp-2020-u-budvi/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.